Водещи новиниХасково

Повдигат обвинения на нападателите на журналистите в Хасково

Предстои повдигането на обвинения на двамата нападатели на екипа на бТВ в хасковския квартал „Република“, съобщават от прокуратурата.

Както Haskovo.info писа, в изборния ден журналистите бяха атакувани по време на работа на улица „Ястреб“. Колегата оператор Петър Картулев отнесе няколко удара, а върху екипа са изля вербална агресия.

Нападателите се разбягаха, след като кореспондентът Мария Георгиева подаде сигнал и на място пристигнаха полицаи.

По-късно бяха задържани наместникът на квартала Огнян Шекеров на 65 г. и неговият син футболистът Юлий Шекеров.

Извършени са разпити на свидетели и са назначени лицево-идентификационна и съдебномедицинска експертизи. Приобщени са и записи от видеонаблюдение.

Срещу двамата мъже са събрани доказателства за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. „Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за това деяние, за което им са връчени призовки за явяване пред разследващия орган“, допълват от държавното обвинение.

При събирането на достатъчно доказателство за друго престъпление или за по-тежко деяние, обвинението ще бъде прецизирано, уточняват от прокуратурата.

Нападнаха тв екип в Хасково, двама са задържани – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button