Хасково

2 милиона евро за общините в Хасковско за енергийна ефективност

ПМГ ХасковоПроекти за 2 милиона евро са спечелили общините в област Хасково по линия на международния фонд „Козлодуй“. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Почти всички подадени проекти са одобрени. За Хасковска област броят им е 12.

300 000 евро са отпуснати за ремонта на хасковската математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. Сградата на училището е в лошо състояние от години, но до скоро беше държавна собственост и по този повод от общината не влагаха пари в нея. След прехвърлянето министър Добрев обеща, че ще бъдат осигурени 1,4 милиона лева за ремонта.

Одобрени проекти за енергийна ефективност по фонд „Козлодуй“ има и в Димитровград. Там с 600 000 евро ще бъдат санирани болницата и детска ясла „Райна Княгиня“.

В Любимец за ремонта на две детски градини и една ясла са отпуснати 500 000 евро. 200 000 евро са дадени на Свиленград за Медицински център 1. В Минерални бани ще бъдат ремонтирани детска градина и училище със сумата от 150 000 евро, а в Ивайловград пари са дадени за единственото училище „Христо Ботев“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button