Хасково

Все повече инвалиди сред младите хора в Хасково

КонцертътНепрекъснато се увеличава броят на инвалидите в региона, а с това обратнопропорционално намалява възрастта им. Тази тъжна констатация направи по повод Международния ден на хората с физически увреждания председателят на Съюза на инвалидите в Хасково Милка Костова.

„При нас членуват дечица от 2-3-годишна възраст до възрастни хора на 95„, уточни тя. Тенденцията все по-млади хора да се разболяват е напрегнатия начин на живот и кризата, за която всички говорят. „Непрекъснато се повтаря, че няма работа, младите не са сигурни дали утре ще имат работа“, допълни още Милка Костова.

Намирането на работа за хората с физически увреждания е голям проблем. „Работодателите първо гледат визията – хората да са красиви и стройни. На нашите членове им казват, че ще им се обадят по-късно и така и не го правят“, допълни още председателят на Съюза на инвалидите.

Днешният Международен ден на хората с физически увреждания традиционно бе честват с концерт в голямата зала на театъра. Този път тържеството съвпадна и с 50-годишнината на Съюза на слепите в Хасково.

По този повод председателят на организацията Георги Желев получи от община Хасково плакет на Богородица, а Съюзите на инвалидите, диабетоболните и глухите – монета с лика на Божията майка.

Своя поздрав към многобройната публика отправиха самодейни състави от Хасково, Конуш и Стамболийски, както и ученици от ОУ „Христо Смирненски“.

Концертът Концертът
Концертът Концертът
Концертът Концертът на Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button