Хасково

Административният съд в Хасково – Съд-модел в България

Image Административният съд в Хасково бе обявен за „Съд-модел в България“ по време на петата, заключителна среща по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда“. Отличието бе връчено на председателя на съда Теодора Точкова на специална церемония в София.

Проектът, в който участваха общо 49 съдилища в страната, бе финансиран от Фондация „Америка за България“. Сред целите му са бърз и лесен достъп до правосъдие, създаване на система за управление и контрол на делата, безпристрастност и независимост на съдилищата, както и повишаване на доверието в съдебната система.

Резултат от изпълнението му в Административния съд в Хасково бе създаването на Информационен център. Чрез него се улеснява достъпът до съдебна информация, включително и от незрящи или неграмотни лица, с помощта на софтуер, преобразуващ писмения текст в говор.

Обновена бе и интернет страницата на съда, на която ежедневно се публикуват постановените съдебни актове и протоколи и информация за делата с обществен интерес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button