Хасково

Областната и полицията си махнаха бариерите, паркингите безплатни

БариеритеБариерите, ограждащи служебните паркоместа на Областна администрация и Полицията в Хасково, сече са премахнати. Това институциите са направили сами, след като от община Хасково констатираха, че съоръженията са незаконни.

Първи с констативния акт, съставен от Общинска администрация, се е съобразил директорът на полицията комисар Петьо Петров. „Още преди 4-5 дни, след получаването на заповедта премахнахме бариерата„, коментира за Haskovo.info Петров. Така вече към ул. „Атон“ автомобилите имат свободен достъп, но до кръстовището с „Цар Калоян“, където все още стои заграждението от саксии. „Тях няма как да ги премахнем, тъй като не са наша собственост“, коментира още директорът на полицията и уточни, че ще обжалва в съда заповедта от общината.

БариеритеВ ранния следобед областният управител Ирена Узунова разпореди премахването на бариерата и на ул. „Патниарх Евтимий“, където паркираха служителите на държавните служби в Хасково. Губернаторът вече е атакувала в съда разпореждането от община Хасково. Това обаче не спира изпълнението му и затова премахнахме бариерата, уточни пред Haskovo.info Узунова.

Двата паркинга бяха включени в последното разширяване на на синята зона в града. В момента обаче тече съгласуването им в КАТ, а областният управител обжалва в съда решението.

Така на практика, докато не се изясни статута на двата паркинга, те се оказват безплатни за гражданите, стига да могат да се доберат до тях.

Бариерите Бариерите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
03.12.2012 20:07 20:07

Сега кмета да махне бариерата пред общината и да е синя зона и там. Така и той да плаща на служебните коли на общинарите , а да вземат и на частните си да си плащат като всички граждани.

Анонимен
Анонимен
04.12.2012 13:22 13:22

Те един път счупиха бариерата…Вторият път може да е тиквата му Узунжовска.

Back to top button