Хасково

Шаранът и толстолобът най-търсени за Никулден

НикулденДни преди Никулден рибата се превърна в най-търсената стока на пазара. В един от най-големите магазини за жива риба в Хасково – на бул. „България“ до Захарна фабрика поръчките вече валят. Бумът на продажби обаче се очаква на самия празник.

Както обикновено хасковлии не изневеряват на традицията и ще слагат на трапезата предимно шаран, разказа собственикът Красимир Джигов.

Килограмът е 6 лева. Обикновено за празника клиентите предпочитат да го приготвят пълнен.

Никулден

12-годишният Николай

Ако все пак не разполагат с необходимото време, могат да си поръчат направо пържен шаран, който се предлага за 10 лева. В този случай обаче е добре поръчката да се направи поне ден по-рано.

Едни от многото клиенти днес бяха 12-годишният именник Николай и майка му Недялка Митева. Всяка година приготвяме по два шарана за здраве.

Цената е приемлива и бързаме да си купим рибите, за да не се вдигне след два дни, каза Недялка.      

НикулденОсвен шаран, много хора избират да посрещнат Никулден с толстолоб, защото излиза двойно  по-евтино – килограмът му е 3,10 лева. Другият алтернативен вариант е скумрията, която е от 4,40 до 6,20 лева. Търсена риба е и сомът, чийто килограм е 12 лева, и белият амур за 6,50.

Не липсват и клиенти, които избират по-скъпи и нетрадиционни начини за посрещане на празника, казва Джигов. Като например със сьомга, която е особено полезна. Цената не е по джоба на всеки – котлетът е 20,60 лева за килограм. Няма желаещи обаче да посрещнат Никулден с октопод, който се предлага за 34 лева, или със скаради за 23 лева килограма.

Никулден Никулден

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nbm,
nbm,
03.12.2012 18:54 18:54

super sam

ТТТ
ТТТ
03.12.2012 20:58 20:58

МНОГО СИ ГОТИН НИКИ

klient
klient
04.12.2012 10:19 10:19

tozi e super moshennik,vinagi krade haivera na ribata koqto si platil. a otdelno se plashta i za chistene. koito ne vqrva da go nabludava v rucete kogato chisti. i sharana tam e 6.80kg.

Back to top button