Спорт

Силвия Вангелова два пъти шампионка в Ниш

Силвия Вангелова, архивЗвездата на хасковския клуб „АидаНет Варо-рю“ Силвия Вангелова завоюва два златни медала от 10-тия Международен турнир по карате „Гран при“ в сръбския град Ниш. В надпреварата за всички възрасти взеха участие над 700 състезатели от над 80 клуба от Сърбия, България и Македония.

В индивидуалните схватки на кумите при 17-годишните Силвия срази конкурентките си в категория 58 кг, като постигна категорични победи и в четирите кръга от състезанието.

Възпитаничката на хасковската школа дублира златния си медал и в отборната надпревара в същата дисциплина. В последната решителна среща Силвия спечели с 9:0 и така на практика класира тима ни на първо място.

Отлично се представи и съотборникът й Егемен Сербест, който стана трети на кумите в категория 70 кг, а заедно с Джем Неджиб спечели сребро в отборната надпревара при 17-годишните. Петър Ангелов от „АидаНет Вадо-рю“ също се нареди сред призьорите в Ниш като част от отбора ни на кумите при 15- годишните, който зае престижното второ място.

Контузия още в първата среща попречи на 13-годишния Васил Ривов да се включи в битката за отличията от турнира. Въпреки травмата в крака той спечели две победи в индивидуалната надпревара на кумите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button