Регион

Глобяват търговец за боб с неясен произход

БАБХ - ХасковоТърговец от Свиленград ще отнесе глоба от 500 до 1000 лева за продажба на хранителни продукти от неживотински произход без етикети, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

При проверка в граничния град миналата седмица инспекторите установили, че търговецът продава боб, леща и царевица без етикети и маркировка. Липсата на тези атрибути е причина да не може да се определи произхода и годността на стоките, коментираха от местната структура на Агенцията по храните. Затова на нарушителя е съставен акт.

Глобени през миналата седмица са още два обекта – кафене в Хасково за лоша хигиена и хлебопекарна в Димитровградско, в която не се води изрядно документацията. Глобата за тези нарушения е между 500 и 1000 лева.

118 проверки са направили от Областната дирекция по безопасност на храните през последните дни на ноември. Инспекторите са връчили 11 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button