Хасково

РЗИ зарадва децата от детските градини и училищата с награди

РЗИДетски празник „Като знаеш правилата ще успееш в играта“ организира днес ЦДГ №3 „Зорница“ в Хасково. Малчуганите от подготвителна група се включиха в проявата, инициирана от Регионалната здравна инспекция по повод десетилетието на действията за безопасност на движението по пътищата. Децата показаха, че са уверени участници в движението не само, когато са с родителите си на пътя.

Малчуганите от подготвителна група убедиха родители и гости със своите знания. Те демонстрираха добро познаване на пътните знаци, участваха във викторина и сглобяваха пъзел. За награда от Регионалната здравна инспекция им подариха тематично килимче и компакт диск.

РЗИОт РЗИ – Хасково връчиха награди и на деца от детски градини и училища, които са участвали в конкурса за рисунка на тема „Безопасност по пътищата“. 260 са били творбите, които жури от специалисти и инспектори от РЗИ е трябвало да оцени. Във възрастова група 6-8 години първото място е за 6-годишната Божидара Чернева от ОДЗ №17. След нея се нареждат Десислава Манолова от Градината по изкуствата и Толга Рамазан от ОДЗ №18. Поощрителната награда в тази категория е за Кристиян Желев от ОДЗ №16.

При по-големите – на възраст 9-11 години първи е третокласникът Корай Гюмитан от ОУ „Климент Охридски“. Втора е Мария Николова от ОУ „Любен Каравелов“, а трета Лиа Димитрова от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. И в тази възрастова група бе дадена поощрителна награда. Тя бе за Александър Войников от СОУ „Васил Левски“. Призьорите от конкурса за рисунка бяха зарадвани с грамоти, образователна награда и сладкиш.

 

РЗИ

Божидара Чернева
 

РЗИ

Корай Гюмитан
 РЗИ  РЗИ
 РЗИ  РЗИ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button