Хасково

Първи пушач с глоба, актът отнесла бременна жена

Image За първи път Регионалната здравна инспекция в Хасково санкционира пушач, нарушил забраната за пушене. Освен че е първият подобен случай в областта, по-любопитното е, че става въпрос за бременна жена, отчетоха от РЗИ.

Изненадваща проверка в малко кафене в Хасково установила, че бъдещата майка спокойно пуши цигара. Тя се държала агресивно и грубо с инспекторите, което ги провокирало да й съставят акт, съобщи началникът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ д-р Иван Александров. Той не уточни размера на санкцията, но за нарушение на пълната забрана за пушене глобите започват от 300 и достигат до 500 лева при първо нарушение.

Още 3 акта са съставили от хасковската РЗИ през миналия месец. Два от тях са на собственици на заведения в Димитровград. Нарушенията в двата случая са идентични. Те направили найлонови шатри пред търговските си обекти, които нямали отвори за въздух. Според изискванията подобен род шатри трябва да бъдат заградени на 50 % или само две от стените им. Друг вариант е да нямат покрив, уточни д-р Александров.

За подобно нарушение е санкциониран и собственик на заведение в димитровградското село Крепост. Той също изградил палатка от найлон, в която спокойно се пушело. В този случай обаче инспекторите действали по сигнал. Останалите две кафенета в селото са били изрядни при извършените проверки. Акциите на здравната инспекция продължават. Проверки по дискотеки и заведения се правят и през нощта като съдействие за това оказват от полицията.

През ноември са били санкционирани и двама съдържатели на училищни павилиони в Хасково, които са продавали забранени според изискванията храни. Въпреки множеството проверки на инспекцията през последните два месеца, тези нарушения все още са факт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bozman
bozman
06.12.2012 13:08 13:08

Във, БИСТРОТО НА „ПОЛИГРАФ-ЮГ“ се пуши,яко.

stefan radev
stefan radev
07.12.2012 9:51 9:51

bihte li miobesnili kakav e tozi smisal koito tarsite vav tazi cigara.? niamalo smisal da se hodi po zavedenia ako ne pushishesh, gluposti na tarkaleta,sled 20 godini vav pushene uspiah da se otarva ot tova bezsmisleno, glupavo,prosto pushene, veche poveche ot edna godina ne pusha i poviarvaite chuvstvam se mnogo po dobre i po smislen jivot, pojelavam go na vsichki da osetiat smisleniat jivot bez tazi otrova cigarata.

Анонимен
Анонимен
06.12.2012 19:21 19:21

Пушачите в по-голямата си част не злобеят, а се опитват да ви обяснят, че забраната ги дискриминира, защото на практика не им се позволява да излизат по заведения, тъй като без цигара ходенето на заведение за пушачите е безсмислено. Никой не кара непушачите, които не искат, да стоят в помещения за пушачи. Отделните зали бяха прекрасно решение.

ТОНИ
ТОНИ
06.12.2012 19:09 19:09

ЗАЩО ЗАСЕГНАТ ЛИ ПУШАЧИТЕ, ТЕ ЗЛОБЕЯТ? ВЕДНЪЖ В ДЪРЖАВАТА НИ ДА ИЗМИСЛЯТ ДОБЪР ЗАКОН И ВСИЧКИ СКАЧАТ СРЕЩУ НЕГО. А ПИТАТЕ ЛИ НИ НАС, КАК ПРЕДИ ГОДИНИ ХОДЕХМЕ В ЗАВЕДЕНИЕ, КОГАТО ВЪТРЕ СМЪРДЕШЕ НА ТЮТЮН, ТОГАВА КОЙ СЕ ЗАСТЪПИ ЗА ЖИВЕЕЩИТЕ ЗДРАВОСЛОВНО?

цицоман
цицоман
06.12.2012 14:59 14:59

ЕЙ не Пушач като не пушиш и не ходиш никаде и си седиш в къщи ела и ми напълни хазната на ББ пумияр мръсен нещастен не пуши не пие и по жени ако не ходиш за какво живееш тогава бе. Това твой то е дискреминация трябва да се върне старото положение две зали за пушачи и не пушачи .

БАЙ КИРО
БАЙ КИРО
06.12.2012 14:41 14:41

БРАВО КОЛЕГА И АЗ ТЕ ПОДКРЕПЯМ ПУШАТ И ВЪВ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ ТА МОЖЕЛИ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА Е ТОЙ……ХАЙДЕ ДЕ…..

EНЧО
EНЧО
06.12.2012 14:26 14:26

АЗ АКО СЪМ ЕДИН ИНСПЕКТОР ЩЕ НАПЪЛНЯ ПРАЗНАТА ХАЗНА С ГЛОБИ ОТ ПУШАЧИТЕ КАК МОЖЕ В ЕДНА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА КАТО ТУРЦИЯ ДА НЕ ПУШАТ ДАЖЕ НА СТАДИОНА ..ДА НЕ БИ НИЕ ДА СМЕ ПО УМНИ ОТ ТЯХ…….НЕ МОЖЕ ЗАРАДИ КЕФА НА НЯКОЙ СИ ДА СТРАДАТ ДРУГИ ……

Анонимен
Анонимен
06.12.2012 13:33 13:33

Не са виновни инспекторките, че управление на държавата ни е такова, те просто изпълняват нареждания

Катил - непушач
Катил - непушач
06.12.2012 13:30 13:30

Няма ли кой да ги набие или изнасили тези инспекторки, да им запали колата, жилището?

Анонимен
Анонимен
25.01.2013 21:21 21:21

taka e,no pusha4ite sa edni bolni narkomani,nevmenjaemi prostaci!!!umnite hora sa nepusha4ite,a pak te sa ve4e mnogo pove4e v evropa ,a pak i v nashata dargava-bg,nali razbirate?!!!ve4e ima zakon,a i mnogo soleni globi!!!

Back to top button