Хасково

Настинките и грипът в Хасково малко, чакат повече болни по Коледа

Image Болните от остри респираторни заболявания ще се увеличат по време на предстоящите празници. Прогнозата е на Регионалната здравна инспекция в Хасково, а основание за това дават множеството контакти между хората, които се правят по Коледа и Нова година.

В момента заболеваемостта е нормална и дори под средните стойности за месеца, информира началникът на „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Тя увери, че разполагат с достатъчно антивирусни препарати и са готови да посрещнат евентуална грипна вълна.

В нормални стойности се движат и инфекциозните заболявания в областта. 16 са случаите на хепатит през ноември, 14 от тях – на Хепатит А. Най-много болни е имало в Димитровград.
Ситуацията в ОДЗ „Лилия“ в ромския квартал „Изгрев“ се е успокоила и последният случай на регистриран хепатит там е от 2 ноември. През октомври в заведението се разболяха 3 деца.
Случаите на варицела и ентероколит също са в рамките на нормалното – съответно 43 и 34.
Като цяло инфекциозните заболявания по това време на тази година са 5 пъти по-малко в сравнение с 2010 и 2011 година, отчете д-р Иванова.

Нито една положителна проба няма и при изследванията за СПИН, хепатит и сифилис, които се правеха безплатно в рамките на двата дни на отворени врати по повод Световния ден за борба със СПИН-1 декември. През мобилния кабинет са преминали общо 95 човека от всички възрасти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button