Регион

Симеоновград празнува днес 131 години от създаването си

Image Симеоновград отбелязва своя празник днес. Преди 131 години селищата от двата бряга на река Марица се обединяват в една околия, тържествено обявена през 1881 година.  

Според историческите хроники, Никулден е първият празник, честван в древното селище, на чието място се простира днешен Симеоновград. Това е бил и основният мотив за обявяването на този ден за празник на града.

Тържествата започнаха рано сутринта с празнична света литургия в църквата „Свети Николай“. По-късно бе извършен ритуал по тържествено издигане на знамената пред сградата на Общинската администрация. Празникът бе обявен за Ден на отворените врати, а ученици имаха възможност да се срещнат с местното ръководство.

Честванията ще завършат тази вечер със запалване светлините на коледната елха пред сградата на общината и тържествена заря.

През тази година ръководството успя да защити мащабни проекти, които ще се изпълняват догодина. Плануваните инвестиции са за над 10 милиона лева и ще бъдат вложени главно в ремонт на пътища и настилки. Толкова средства досега никога не влизали в общинската хазна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button