Регион

Държавата дава 200 хил. лева на община Любимец

СОУ Желязко ТерпешевМинистерският съвет прие постановление за отпускане на 200 хил. лева по бюджета на община Любимец. Средствата са осигурени за сметка на икономии на разходи и на трансфери по републиканския бюджет.

Част от парите са предназначени за окончателно разплащане на строително – ремонтните дейности в СОУ „Ж. Терпешев“ в Любимец, в което учат над 400 деца. Там бе извършен голям ремонт на стойност 1 милион 163 хиляди лева. Както Haskovo.info, училищната сграда е санирана, ремонтирани са фасадите, покрива, физкултурни салони, обновена е електропреносната мрежа, и тръбопроводите, подменени са и парните инсталации.

Друга част от финаансовата инжекция от държавния бюджет ще бъде използвана за корекцията на реката в Малко Градище в 900-метровия участък, в който преминава през селото. Целта е да се предотвратят рисковете за живота на хората и щетите от наводнения, които се случваха досега. Срокът за изпълнение е юни 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button