Хасково

Първите бакалаври, обучаващи се дистанционно, се дипломираха в Хасково

Image Първият випуск бакалаври, завършили дистанционна форма на обучение към Регионалния център на УНСС в Хасково, се дипломираха днес. Дипломите за висше образование на 69-та абсолвенти от специалността „Икономика“ бяха връчени на тържествена церемония.

„Това е първият случай в България на дипломиране на бакалаври, дистанционна форма на обучение. Космонавти има много, но Гагарин е един. Вие олицетворявате Гагарин. Трябва да запомните този ден с гордост, защото завършвате университет № 1 в България“, обърна се към тях ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

Image Проф. Статев изрази очакванията си бакалаврите да продължат обучението си в магистърска степен и им пожела успешна реализация в живота.  

Тази година Регионалният център за дистанционно обучение отбелязва 4 години от съществуването си. Хасково и областта имаха нужда от тази новаторска форма на обучение, смята областният управител Ирена Узунова, която беше гост на церемонията. Тя съобщи, че вече има ректорско решение и догодина дистанционна форма на обучение ще има и по специалността „Управление на европейските проекти“.

Image Първата диплома бе връчена на отличничката на випуска Калинка Димитрова. Тя е на 36 години, от София, майка на две дъщери. Казва, че избрала да учи в Хасково, защото така имала възможност да съчетава образованието с работата си. Тя е организатор на учебната дейност в УНСС. В момента съм удовлетворена и нямам други амбиции в професионален план, сподели тя. Но още през януари смята да положи изпити и да запише магистратура.

Такива са плановете и на 24-годишният Ангел Иванов. Той живее в Костенец, но предпочел да учи в Хасково, въпреки че София е доста по-близо. Оттук – нагоре, казва абсолвентът. Иска да се реализира в големи монополни фирми или в държавната администрация, защото сигурността там била по-голяма.

Статистиката показва, че 97 % от завършилите УНСС се реализират по специалността.

 Image  Image
 Ангел Иванов  Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Владимир Петров
Владимир Петров
07.12.2012 20:46 20:46

Много правилно се е изразил ректора на УНСС в Хасково при връчване на дипломите на абсолвентите обучаващи се дистанционно. Той символично ги олицетворява с космонавтите – че те в истинският смисъл на думата са космонавти,защото пак от ДИСТАНЦИЯ по въздуха се приземяват и кацат в някоя банка или министерство или в Народно събрание или в Община с диплома на врата и от стола си започват да управляват………

Красимир Александров
Красимир Александров
08.12.2012 21:33 21:33

И след това -знаете ли коя е следващата стъпка на голяма част от бакалаврите на УНСС -Хасково – всички се включват в к*рсове и школи за изучаване на ОСНОВИ НА ЧЕРНОТО СЧЕТОВОДСТВО. Оттам всички излизат експерти- а някои дори стават и ОДИТОРИ …

Back to top button