Хасково

„Българската Коледа“ помага и на хасковски деца

БГ КоледаЗа десета поредна година стартира кампанията „Българската Коледа“. През 2013-та благотворителната инициатива ще подпомага деца с неврологични заболявания.

В рамките на миналогодишната кампания постъпиха 419 молби от родители на 432 болни деца, като 13 от молбите са за подпомагане на лечението на близнаци, съобщават организаторите. Със средства в размер на 773 750,59 лв. е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 358 деца.
От лечебни заведения са постъпили 42 молби за медицинска апаратура. Закупени са 18 медицински апарата за 14 болници на обща стойност 585 519 лв.

В поредица репортажи Haskovo.info ще ви покаже повечето хасковски деца, които тази година разчитат на „Българската Коледа“, за да живеят нормално и един ден да оздравеят.

Един от тях е Никола от Свиленград. Той е болен от ревматоиден артрит.

Състоянието на Никола значително се е подобрило след като миналата година родителите на момчето са подпомогнати от „Българската коледа“ и успяват всеки месец да осигуряват лекарство за 2000 лева на своя син.

Видео Вижте историята на Никола във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button