Хасково

Започва строителството на 2 центъра за деца с увреждания в Хасково

ImageДо седмица ще започне строителството на два центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания над 3 години, настанени в домове за медико-социални грижи. Строителството е по спечелен проект на община Хасково на стойност 1,5 млн.лв.

Договорът е сключен през февруари, а срокът на изпълнение е 24 месеца. Вече е избран изпълнителят на проекта, който е хасковска фирма. Изцяло хасковски е и екипът от проектанти, начело с архитект Станка Скерлева.

ImageМестата за строителство са определени, информира днес заместник-кметът Нели Станева. Това са два общински терена на улиците „Единство“ и „Съгласие“ до АГО. Там ще се изграждат нови 2-етажни сгради, които трябва да бъдат напълно готови и оборудвани до февруари 2014 година. Всяка от тях ще е с капацитет за 14 деца. Целта е те да бъдат изведени от домовете и да им се осигурят подходящи условия на живот, които се доближават максимално до домашната атмосфера и уют.

Центровете ще бъдат напълно оборудвани за живеене – с дневна, кухня, трапезария, стая за игри, библиотека, помещения за обслужващия персонал, разказа ръководителят на проекта инж. Налян Гюджен. Всяко дете ще има своя индивидуална стая. Сградите ще разполагат с прилежащи терени, които ще се ползват от децата за почивка на открито. Предвидени са паркоместа, зелени площи, дворни пространства и алеи, кътове за отдих и игра. Пред входовете ще се изградят площадки и рампи за инвалиди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button