Спорт

Хасковлийче с титла от международен турнир по борба

Купите на състезаниетоМохамед Мохамед спечели единственият златен медал за хасковския клуб „Ангел войвода“ на провелия се през уикенда в Димитровград международен турнир по свободна борба за деца. В поредното му шесто издание премериха сили близо 170 състезатели от България, Украйна, Молдова, Македония, Гърция и Турция.

Единственият шампион за хасковската школа триумфира в най-тежката категория – над 73 кг. Веднага след Мохамед се нареди представител на клуба в турския град Бурса, а бронзовите медали станаха притежание на Кристофър Атанасов от „Димитровград и на Дарин Дралчев от „Миньор“ Раднево.

Сребро и бронз за „Ангел войвода“ завоюваха Анна Маринова и Симона Андреева в категория 40 кг при момичетата.

Домакините от клуб „Димитровград“ очаквано станаха отборни шампиони с общ сбор от 93 точки  като оставиха далеч за себе си вторите и третите в класирането – „Енергетик“ Гълъбово и „Берое“ Стара Загора. Възпитаниците на треньора Салим Наим грабнаха пет титли – Никола Нейчев в категория 35 кг, Делчо Нейчев /38 кг/, Юлджан Мехмед /53 кг/, Георги Иванов /60 кг/ и Таня Добромирова при момичетата /40 кг/.

Димитровградчани прибавиха към богатата си клубна колекция и пет сребърни и две бронзови отличия от турнира. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button