Хасково

36 ще получат работа по проекти в Хасковско догодина

Image На 36 безработни от област Хасково, 30 от които са на месечно социално подпомагане, ще  бъде осигурена трудова заетост през следващата година, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Те ще бъдат ангажирани по 9 проекта, одобрени днес от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Проектите са изготвени от общинските администрации на Ивайловград, Димитровград, Любимец и Симеоноврад, един е разработен от Областна администрация Хасково, а останалите четири са на детски градини и училище в община Харманли.

сички те кандидатстват по национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“, а исканата от държавния бюджет сума е в размер на 91 044 лв.

Проектите са одобрени от съответните дирекции „Бюро по труда“, от Съветите за сътрудничество към тези дирекции и от Регионалната служба по заетостта в Хасково. Днешното заседание на комисията е четвърто ниво на одобрение и представлява оценка за съответствие на проектите с регионалните приоритети. Окончателното одобрение за финансиране от Агенцията по заетостта трябва да стане факт до 28 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button