Хасково

Шофьори надуват дрегер в ранни зори

Image Масирана операция „TISPOL” за употреба на алкохол предприеха от КАТ в Хасково. Рано тази сутрин два екипа катаджии бяха отцепили движението по бул.“България“ срещу стадион „Младост“. Проверката започна в 8 и продължи до 10 часа. Водачите бяха тествани основно за употреба на алкохол, но днес всички се оказаха изрядни.

Специализираната акция се организира по така наречения „холандски метод“, при който  полицейските екипи проверяват едновременно от 5 до 10 леки коли. За целта се отцепва част от пътното платно, а колите се спират без предварителен подбор. Когато отцепения коридор се запълни, следващите автомобили се пропускат докато се освободи място.

Image Масираните проверки в Хасково започнаха в началото на седмицата и ще продължат, предупредиха от полицията. Всяка сутрин обаче катаджиите ще дебнат шофьорите на различни места в града.  

При вчерашната операция на пътните полицаи на територията на Хасково, Димитровград и Харманли са извършени 146 проверки на автомобили. Констатирани са 25 нарушения по Закона за движение по пътищата. На нарушителите са съставени 9 акта и 16 фиша, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button