Хасково

Хасковска делегация се размина със сафари в Африка, хапна маймунско

Камерун12 български училища ще съберат средства за закупуване на софтуерна система Енвижън за нуждите на училище в Камерун. Това е един от най-важните резултати от приключилия 3 годишен проект по проблемите на образование за устойчиво развитие, което гарантира усвояване на знания и умения, формиране на ценности у учениците и превръщането им в граждани на света.

Координатор на родните училища бе Младежкият център в Хасково, а партньори – учебни заведения от Франция, Италия, Камерун и Буркина Фасо със съдействието на Университета „Ка Фоскари“ във Венеция.

КамерунНа финала на проекта посетихме Камерун, разказа директорът на Младежкия център Елена Цветкова. В град Дуала и столицата Яунде българските представители посетили училища, където в един клас учат стотина деца на различна възраст, Техническия университет, срещнали се с министъра на образованието. Делегацията запознала камерунските си колеги с работата на Младежкия център, с добри практики за извънучилищни дейности.

Заради закъснение на полета групата се разминала с вълнуващо сафари. Затова пък след вкусно ястие станало ясно, че гостите са опитали един от 6-те вида ядливи маймуни. Незабравими преживявания оставил и празникът за мирно съжителство на племената, където след традиционна церемония в реката бил избран главен крал- водач на всички племена.

КамерунДруга група от 16 учители и директори посети Италия, съобщи Йоана Кокотанекова. Домакините ги поканили на конференция във Венеция на африканската диаспора в Италия, на фестивал на африканското кино във Верона. В училище към католически манастир учителката Виолета Русева в хасковското СОУ „В. Левски“ изнесла урок за борбата с насилието в училищна среда.

Българската страна бе най-активната и най-продуктивната в работата по проекта, обобщи Кокотанекова. СОУ „В. Левски“ в Хасково, НУ „Отец Паисий“ в Харманли, училищата „Хр. Ботев“ в Любимец и „Ив. Вазов“ в Свиленград вече са приели одобрения от ООН „Училищен дневен ред 21“- стратегия за възпитание на отговорни и обществено ангажирани личности.

Камерун Камерун
Камерун Камерун

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.12.2012 8:46 8:46

Каде е кмета-кмета се насрал в самолета,щото му обещали един голям маймунски х*й…

Back to top button