Хасково

Ресторантьорите в Хасково изчакват с протеста, оптимисти са

Image Готвеният за 15 декември протест на ресторантьорите по всяка вероятност няма да се състои, съобщи днес за Haskovo.info председателят на браншовата организация на ресторантьoрите и хотелиерите в Хасково Стойчо Ганашев.

Преди седмица собственици на заведения в областния град заплашиха с гражданско неподчинение срещу тоталната забрана за пушене на закрито. Те обявиха, че на 15-ти декември ще изкарат пепелниците по масите и по този начин ще разрешат пушенето. След поредица от срещи вчера обаче, видяхме че преговорите вървят добре и има диалог, заяви Ганашев.

Все пак ресторантьорите ще изчакат с категоричното си решение относно протеста до утре. Тогава ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по здравеопазване, на което ще се разгледа законопроектът за промяна на Закона за здравето, който връща стария режим на пушене на обществени места.

От браншовата организация се надяват още преди Коледа Народното събрание да обсъди и гласува окончателно в пленарна отмяната на тоталната забрана за пушене на закрито.

Моето мнение е, че забраната ще падне, въпреки че здравният министър и премиерът са против. Ако законът остане в сегашния си вид, ние сме обречени, категоричен бе днес Ганашев. По негови данни през октомври заявките от страна на ресторантьорите към големите доставчици са паднали с 35 %, а през ноември – с 50 на сто. Близо 40 % пък е освободеният персонал, заради липсата на работа.

Най-зле е положението в заведения, които не разполагат с външни градини, където оборотите през последния месец са паднали с 90 %. В Хасково вече има и затворени ресторанти, а след Нова година се очаква броят им да нарастне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.12.2012 21:57 21:57

zabranata trjabva da ostane! navsjakade v evropa e taka!zasto trjabva da se trovjat neposha4ite i da im mirishat drehite na fashkii!!!nali ug sme ,,evropeici,,?!…

o-lele....
o-lele....
14.12.2012 21:59 21:59

pusha4ite sa maniaci i palni oligofreni!!! ,,ti mu govorish,to si znae svoeto,, m..da??

bofffff.....
bofffff.....
14.12.2012 21:49 21:49

istinata ne ti ottarva,nali?!!!prosto njama kakvo da kagesh!!glupostite ne gi pisha az,tose vigda koi!!!kato njama kakvo da kagesh,po dobre si zamal4i ti,4e ste ti se smejat na ragsagdenijata i decata!!!javno se vigda umstvenijat ti bagash kolko e!!! a stom ti e tolkova veselo,to togava idi da se lekuvash na edno mjasto?! takiva hora kato te*e sa galki i smeshniiiiii,razbirash li??!njama kak da go razberesh?!!u-haha……

хаха
хаха
14.12.2012 16:30 16:30

по-добре спри да пишеш щото само си личи, че четеш отгоре-отгоре и се чудиш как да си начешеш езика в случая пръстите, или не ,ндей че ми става по-весело като ти чета глупостите!!!

Анонимен
Анонимен
14.12.2012 14:44 14:44

mnogo hora sa balgari i pishat na latinica!ne vigdam koe e nerazbiraemo?!az ne pisha na drug ezik,molja!! ako pishe6 v drug sait,togava trjabva da pishe6 na saotvetnijat ezik,ili nikoi njama da te razbere na latinica osven balgarin?!!vsastnost tova njama nikakvo zna4enie dali pisha na latinica ili na kirilica!!po vagno e tova za koeto govorim!!!v drugi te strani ot evropa zasto njama takava psihoza ot strana na pusha4ite??!zastoto horata sa inteligentni i razbirat vsi4ko,4e se pravi za hubavo!!!tam ne e kato pri nas da se priemat zakoni i posle da se otmjatat!!!te zi hora ne gubjat li ot biznesa??! ste gi stignem moge bi njakoga istinskite evropeici,ama na dali??!!!

Анонимен
Анонимен
14.12.2012 14:28 14:28

njama nikakvi obidi i gluposti,kakto i zloba niama za kakvo da ima! trovete se kolkoto si iskate,no ne trovete ostanalite okolo vas?!te njamat vina zatova,4e zabranata pre4ela na ,,strashnite ,veliki zavedenija,, u nas v bg??! kato ne e sazdadena tazi isterija ot vas pusha4ite,zasto togava ste saglasni da se otmeni??!neka da napravjat otdelni zavedenija-restoranti,barove it.n.samo za pusha4i!! samo,4e koga ste stane tova tuk v nasheta,,evropeiska,, dargava-b.g.??!to4no nikoga! na nikoi ne mu ouka za zdraveto na horata! velikijat im,,biznez e po vagen ot vsi4ko za sagalenie?!!!

Алабала
Алабала
14.12.2012 10:33 10:33

пиша на кирилица, защото съм българка, това е нашата азбука и сайтът е български, когато вляза в английски, немски или незнам си какъв сайт, тогава ще пиша на латиница и на съответния език. Незнам защо си мислиш, че като сме пушачи и чавка ни е изпила мозъка?!?

Алабала
Алабала
14.12.2012 8:41 8:41

кой е казал, че мога без цигара? Аз ако съм можела да съм ги спряла преди много време! Електронната цигара не може да замести истинската! Не е същото, но въпреки това аз(щото се съобразявам от край време с непушачите) съм си я взела много преди забраната за пушенето! И с твоето изказване по-горе отново се убеждавам колко злоба има на този свят! Отново обиди и глупости…както и да е – да са живи и здрави „непОшачите“, дано стресът, който им причиняваме ние пУшачите да не е много голям, че гледам много са се наточили, въпреки, че цялата тази истерия не сме я създали ние обикновените граждани на България, а тези на които уж забраната им пречела на бизнеса.

Анонимен
Анонимен
13.12.2012 22:11 22:11

napalno sme spokoini nie neposha4ite!vie ste to4no nespokoini i treperjasti nervaci,zastoto ste narkomani-ti si ko kaza za elektronnite cigari?!,nali mogete i bez cigari,sto si vzimash elektronnata cigara,a…??!ludijat vika dragte ludijat?! a tova za kirilicata ste pisha taka kakto iskam! moga i na drugi ezici ,ako trjabva?tova ne e tolkova vagno,a javno ne vi ottarva drugoto za koeto govorim?! a vie javno pishete samo na kirilica?na drugo javno ne mogete?!!!…mooooooolja manjaci pusha4i!!!

Алабала
Алабала
13.12.2012 13:32 13:32

Бе незнам кой пуши и кой не, но ти не си от най-спокойните като те гледам, а пък аз си пафкам с кеф и усмивка, дотук каквото и да съм прочела по темата най-злобните и груби коментари се дават именно от непушачи – факт!!! И не слагайте всички пушачи под един знаменател – не сме толкова несъобразителни, колкото ни изкарвате, все пак си има електронни цигари, като ти се пуши в заведение взимаш си я в чантата и отиваш! И още нещо – ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!…МООООЛЯ! 🙂

Анонимен
Анонимен
13.12.2012 13:13 13:13

to4no nervacite sa tezi ,koito pushat!!! tova go znajat i decata!!!

Анонимен
Анонимен
13.12.2012 13:11 13:11

da napravjat edni ,,kolibi,, za pusha4ite i tam da se ,,zabavljavat,,,kato si pushat i se trovjat vzaimno?!!! pak moge ibezplatno da im davat cigari,koi znae??!m…..da?!

Алабала
Алабала
13.12.2012 13:08 13:08

Абе те на 12-13 години вече и други работи правят, ама какво трябва да се забрани, за да не го правят – незнам! 🙂 Това е в кръга на шегата, аз съм с две ръце против отмяната на забраната за пушенето, нищо че съм пушач. Ама айде спрете с тия епитети за пушачите- болни, ненормални, селяни и т.н. Раково болните не растат щото пушим, а защото живеем сред такива нерваци като тоя над мен, стреса идва в повече!!!

Анонимен
Анонимен
13.12.2012 12:43 12:43

kato ste bolni i nenormalni vie pusha4ite idete i se lekuvaite,no ne trovete okolnite okolo vas-v tova 4islo decata!-nashite i vashite deca!!!mnogo hubav primer im davate-njama sto??!zatova vsjako vtoro dete pushi oste ot 12,13godini!!!rakovo bolnite rastat?!mnogo zdravo pokolenie,njama sto?!!trovete se v kasti be pusha4i!!! a v tova kolko hora ima po zavedenijata govori mnogo zle za shefovete im,zastoto nisto ne pravjat ,za da gi razrabotjat i napalnjat po na4ina kakto go pravjat vsi4ki po evropa?! ne moge da pe4elish bez da davash??!a ne da raz4itat samo na pusha4ite-snobari,grandomani,siirdgii it.n.!!!koito ne sa izlizali izvan bg.,da otidat i da vidjat kak e na mnogo mesta v evropa!!! nali sme ug ,,evropeici,,?mai samo ,,ug,, za galost?!

.....
.....
13.12.2012 9:30 9:30

kade ste sega be NEPU6A4I za6to zavedeniata sa prazni ,za6to triabva s poredniat glupav zakon tolkoz narod da ostane bez rabota,kato ne iskate da vi troviat 6te pose6tavate zavedenia za nepu6a4i

мими
мими
12.12.2012 23:28 23:28

КАТО ВЛЯЗА В РЕСТОРАНТА ВСЕ ЕДНО ЧЕ И АЗ ПУША ГОЛЕМИ СА САМОЖИВЦИ СА ПУШАЧИТЕ ПОСЛЕ МЕ БОЛИ ГЛАВАТА`

Анонимен
Анонимен
15.12.2012 12:32 12:32

kolko e galko da si pusha4?!

Back to top button