Регион

Димитровград с поощрителна награда за „Най-зелен град в България“

Община ДимитровградОбщина Димитровград получи поощрителна награда в надпреварата за „Най-зелен град в България“ от националната кампания на Министерството на околната среда и водите „Зелена България“.

Администрацията кандидатства в надпреварата с реализирания от нея за трета поредна година конкурс за набиране и финансиране на проекти на граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки под мотото „За приветлива градска среда“. Целта на конкурса бе подобряване и опазване на градската среда, подобряване на естетичния вид на междублоковите пространства и ангажиране на гражданите в опазването на зелените площи и декоративната растителност.

За втора поредна година Министерството на околната среда и водите проведе национална кампания „Зелена България“. Тази година призовете бяха дадени на София, Кочериново, Русе, Асеновград, Белене и Долна Баня. Освен на Димитровград поощрителна награда бе дадена и на Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button