Хасково

4-годишната Гюлчин от Хасково се надява на „Българската Коледа“

Гюлчин4-годишната Гюлчин от Хасково е едно от децата, които тази година ще разчитат на помощ от „Българската Коледа“. Детето страда от рядкото заболяване „Остеогенезис имперфекта” или „чупливи кости“. 

Едва на 6-месеца Гюлчин си чупи крака за първи път, а когато става на годинка й поставят тежката диагноза. Досега костите на момиченцето са се чупили десетки пъти. Последният случай е бил съвсем наскоро и оттогава детето се страхува дори да се изправи.

Гюлчин е като нормалните деца, но трябва много да се пази и да не пада, защото при всяко падане костите й се чупят. Обича всичко, иска да си играе, но не може, трябва много да внимава, разказа майка й Рамзие Наумова.

Гюлчин най-много обича да рисува и да играе с кукли. Семейството й се надява че съвсем скоро тя ще може да тича навън с другите деца, което сега е невъзможно. Само до преди 2 години детето било като стъкло. Дори и без да се движи, костите й се чупели. Благодарение на „Българската Коледа“ Гюлчин вече три години приема лекарство, което значително е подобрило състоянието й. Според лекарите тя има шанс да оздравее напълно. За целта е нужна нова терапия, а родителите й се надяват отново на помощта на хората с добри сърца.

Семейството на Гюлчин има само една мечта – да я видят на крак и с другите деца на училище. Благотворителната инициатива им дава надежда, че това ще се случи и тя ще оздравее напълно.

Видео Вижте още за Гюлчин във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button