Хасково

Обвинен в убийство пророни сълза пред съда, не бил виновен

Гюрсел МюмюнНе се признавам за виновен. Не съм убил Митко и ще разберете, че съм прав„, това каза пред петчленният състав на Хасковския окръжен съд днес Гюрсел Мюмюн, проронвайки сълза.

Делото бе върнато за преразглеждане в Хасково, след като миналия месец Пловдивският апелативен съд отмени доживотната му присъда заради нарушения по време на делото.

44-годишният мъж е обвинен в убийство на своя приятел Митко Христов от село Сираково. Според обвинителния акт трагичният инцидент станал в края на ноември миналата година. Митко Христов и приятелят му Христо Христов отишли на гости на Гюрсел Мюмюн.

Тримата мъже пили часове наред. Обвиняемият нанесъл няколко удара с юмрук на Христо Христов. Тогава той предложил на Митко да си тръгват, но той отказал. Гостите останали да спят у домакина. На сутринта запоят продължил.

По думите на Гурсел изпитото количество ракия било около 4 литра. Гюрсел започнал да удря с ритници Митко Христов, обвинявайки го в предателство на техен стар приятел. Дори скачал върху гърдите му. След побоя лицето на Митко Христов било окървавено, кръв течала дори от ушите му.

Христо отново предложил на приятеля си да си тръгнат, но Гюрсел настоял Митко да остане. Така Христо си тръгнал, а Гюрсел и Митко легнали да спят. Митко хъркал и това пречело на 44-годишният мъж. Той казал на жената, с която живеел на съпружески начала да отиде в другата стая и Гюрсел започнал отново да бие Митко.

В съда обаче Гюрсел беше категоричен, че той не е убил приятеля си и обвини в това Христо Христов. 44-годишният мъж бе категоричен, че след като е заспал сутринта третият участник в запоя е дошъл, убил е Митко и си е тръгнал. Мотив за това му твърдение бил, че като се събудил безжизненото тялото на Митко било в друга стая.

Множеството травмите по починалия Гюрсел обясни с факта, че няколко пъти е изпускал трупа на Митко докато го занесе до мочурището край Тракиец. Не искал да го скрие, а да забави показването му докато не говори с Христо Христов, за да разбере какво било станало.

Делото продължи с разпит на свидетели и вещи лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1234
1234
13.12.2012 16:03 16:03

„На 12 години и 8 месеца лишаване от свобода бе осъден 32-годишният Никола Атанасов, който уби по особено мъчителен начин 52-годишният Здравко Тошев от село Лозен. “
а на Гюрселчо доживотна присъда,
де 12 де е доживотна,
еднакви пиянски изпълнения, различна справедливост от ХОС, поне не пускайте новината в един ден, че е видима в везната на Темида

Back to top button