Хасково

КНСБ: Работодателите се ползват с ниска степен на доверие

Чавдар ХристовОтношенията между работници и служители и работодатели не са дружелюбни. Тепърва трябва да се гради доверие между тях, чиято степен сега е ниска. Да подпомага диалога по опазване на трудовите права на наетите- това е една от целите на проекта „Бъди инфо” на КНСБ, каза Чавдар Христов, вицепрезидент на най-големия синдикат.

Той е начело на екипа, посетил 4 предприятия в Димитровград, Харманли и Хасково, в които няма изградени синдикални структури. В 2 други фирми днес срещите не се състояли, въпреки предварителните уговорки, направени от Българската стопанска камара- партньор в проекта.

В повечето от случаите работниците не дават знак как приемат възможността да получат повече информация за кампанията, която се провежда в цялата страна. Липсва интерес към синдикализма в днешните условия, смята Чавдар Христов.

В рамките на 4-годишния проект е изготвен наръчник по информиране и консултиране как хората могат да използват правата си в своето предприятие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Безработен
Безработен
13.12.2012 19:04 19:04

Доверие между работодатели и работници скоро няма да има,докато злоупотребяват с доверието и безизходността на работниците! Да се научат да внасят социалните им осигуровки навреме,да не ги пишат в неплатен отпуск зад гърба им,да не им дават да се подписват на празни бланки,да им плащат извънредния и празничния труд,да не ги лъжат…Да не ги уволняват поради измислени причини,когато работника си потърси правата!Още да изброявам ли?

Анонимен
Анонимен
14.12.2012 8:54 8:54

ИНТЕРЕС ЩЕ ЛИПСВА И В БЪДЕЩЕ Г-Н ЧАВДАР ХРИСТОВ.
НИЩО НЕ СЪМ ЧУЛ ДА НАПРАВИТЕ ЗА РАБОТНИЦИТЕ.
ЯВНО ЧЕ ЗА ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО РАБОТНИЦИТЕ ДА СА ВИ ЧЛЕНОВЕ. НО ИМА И ЕДНА ПОДРОБНОСТ ЗА ДА СТАНАТ ТЕ ЧЛЕНОВЕ ТРЯБВА ДА ЗАВОЮВАТЕ ДОВЕРИЕТО ИМ.
А В ХАСКОВО ИМА ТОЛКОВА ФИРМИ КОИТО НАРУШАВАТ ТРУДОВИТЕ ПРАВА. ОСОБЕНО В ШИВАШКИЯ БИЗНЕС.

Back to top button