Хасково

21 договори по българо-турски проекти за над 5,5 млн евро връчиха в Хасково

Подписани договори 21 договори по съвместни българо-турски проекти бяха подписани на официална церемония днес в Областната администрация в Хасково. Те са на стойност над 5,5 милиона евро, а финансирането е по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция.

Подписаните договори на бенефициентите връчи лично заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той съобщи, че съвсем скоро се очаква да бъдат подписани още 24 договора на стойност 6 милиона евро. Всеки един проект може да подобри качеството на живот в трансграничния регион, смята Нанков. Той призова всички бързо да реализират проектите като се ангажира с юридическа подкрепа.

Хасково е една от областите, които участват в Програмата заедно с Ямбол и Бургас. От турска страна партньори са Одрин и Къркларели. Ние винаги сме били отворени за инициативи, които биха довели до по-добро социално и икономическо развитие, каза областният управител Ирена Узунова.

42 % от подписаните днес проекти са на държавни структури, 48 % на неправителствени организации, а останалите 10 % на образователни институции. Единственият бенефициент от нашия регион е Хасковската търговска промишлена палата, която е защитила проект на стойност 109 000 евро.

Граничните области са по-пренебрегвани, затова най-важно е реализацията на проектите да доведе до сближаване и преодоляване на различията, коментира министърът по европейските въпроси на Турция Мустафа Енсой.

Image   Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button