Хасково

Хасково като Поморие: Няма да съгласува синята зона с КАТ

Фишове, илюстрацияПромяната на местата в синята зона в Хасково да не се съгласува с КАТ, решиха на днешната сесия местните парламентаристи. С 31 гласа „за“ и 7 „против“ те приеха промените в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасност на движението.

Според приетите промени ще отпаднат всички съществували досега съгласувания са КАТ – Пътна полиция. Освен това новата наредба предвижда фишовете за маловажните нарушения да са на стойност 50 лева. Така сумата няма да се променя независимо кога ще се плати.

Промените в тази наредба са с цел да не фигурира думата КАТ в нея„, коментира съветникът от ГЕРБ Антон Иванов. Според него текстовете в документа противоречат на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане.

Чий интерес защитаване? На гражданите или на КАТ?“, попита пък от трибуната кметът Георги Иванов. Антон Иванов отговори „На закона“.

Според съветника от ДПС Себахтин Исмаил вносителят на докладната е направил незаконосъобразно предложение. Димо Стоянов от СДС обаче контрира като заяви, че несъгласуването с КАТ не е нарушение. „Текстът е коректен и дори дава възможност на гражданите да обжалват в съда дори фишовете от 50 лева“, каза още Стоянов.

Дебатът завърши с изказване на вносителя на предложението Иван Иванов, който обяви, че предложената наредба за гласуване работи от юни в Поморие, която била „гербаджийска община“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button