Хасково

Без отстъпки от такса смет за държавните училища

ПГДС - ХасковоДържавните училища в Хасково няма да заплащат такса битови отпадъци като общинските, т.е. с отстъпка, стана ясно на днешната сесия на Общински съвет – Хасково. Предложението гимназиите да ползват облекчения в това отношение бе на групата на ГЕРБ.

Държавните училища, работещи на територията на общината заплащат такса битови отпадъци по методология, определена за фирмите, а именно 3 промила върху данъчната оценка на имота плюс съответната сума за контейнер. Така таксата битови отпадъци за тези училища за 2012 година достига размери до 10 000 лева, което сериозно затруднява делегирания бюджет на училището, се казва в отхвърленото решение.

Според кмета Георги Иванов има само едно училище – ПГДС „Цари Иван Асен ІІ“, което е подало жалба срещу размера на такста битови отпадъци. „Явно не е чак толкова тежко за училищата“, коментира градоначалникът. Той допълни, че общината не е благотворително дружество.

Съветникът от ГЕРБ Иван Панайотов уточни, че огромната разлика в такса битови отпадъци за 2012 година идва от актуализираната данъчна оценка. „Когато и другите училища направят тази актуализация и те ще бъдат недоволни“, допълни той. Въпреки това предложението на групата на ГЕРБ не бе прието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.12.2012 9:51 9:51

КЪДЕ Е РАВНОПРАВИЕТО?

Back to top button