Хасково

20 години затвор за убийство получи Гюрсел Мюмюн от Тракиец

Присъда за убийство Наказание от 20 години затвор при първоначален строг режим получи 44-годишният Гюрсел Мюмюн от село Тракиец. Присъдата му бе прочетена от 5-членен състав на Хасковския окръжен съд, с председател Милена Петева късно снощи. Мъжът се изправи за втори път пред хасковските магистрати по обвинение в убийството на своя приятел Митко Христов от село Сираково. извършено през ноември миналата година.

Делото бе върнато за преразглеждане в Хасково, след като миналия месец Пловдивският апелативен съд отмени доживотната му присъда заради нарушения по време на делото.

Убийството бе извършено в края на ноември, миналата година.  Тогава Гюрсел и двамата му приятели Митко Христов и Христо Христов се запили в дома му. След солидно количество изпит алкохол Гюрсел пребил до смърт Митко. През цялото време обаче той твърди, че е невинен.
„Не се признавам за виновен. Не съм убил Митко и ще разберете, че съм прав“, това твърдеше вчера пред съда Гюрсел като дори пророни сълза. Той обвинява в убийството другият участник в запоя Христо.

Освен че ще лежи 20 години в затвора, Гюрсел ще трябва да плати и обезщетение от 70 000 лева на майката на убития Златка Янкова. Наложената присъда от Окръжния съд в Хасково подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button