Регион

„Министерството на веселбата“ вече е история

Ставри Димитрово23 строежа на брега на язовир „Ивайловград“ ще бъдат премахнати през следваща година. За 8 от тях са предприети действия по избор на изпълнител, а за 15 вече е ясно кой строителна фирма ще извърши разрушаването, съобщиха за Haskovo.info от ДНСК.

Общо 169 бяха констатираните преди две години незаконни строежи на брега на язовира. До момента 159 заповеди за премахване са влезли в сила. От тях 133 са за масивни постройки. Досега на територията на язовира са разрушени 136 строежа, сред които къщи, навеси, огради, басейни и барбекюта. Част от тях са съборени доброволно от собствениците.

Ставри ДимитровоВсе още 6 от заповедите се обжалват и предстои съдът да се произнесе дали тези строежи подлежат на премахване. 6 са и законните къщи в Ставри Димитрово.

Най-голямата сграда там, така нареченото „Министерство на веселбата“ вече е история. То беше премахнато доброволно от собствениците си. Все още непокътнат е единствено параклисът, кръстен на двамата братя Паришеви. Неговото бъдеще не е ясно.

Междувременно за първи път след като подаде оставка бившият началник на Митница Свиленград Стефан Марашев разказа историята на своята вила в така нареченото Митничарско село. Тя е построена между 1992 и 1995 година, а две години по-късно е бил глобен и е започнал процедурата по узаконяването й. Преди година съдът потвърди, че къщата има акт за узаконяване.

Видео Какво разказа Стефан Марашев вижте във видео репортажа

 Ставри Димитрово  Ставри Димитрово

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button