Хасково

Деца пресъздадоха традициите на Бъдни вечер

СпектакълътТрадициите на Бъдни вечер оживяха през погледа на децата от ОДЗ №18 „8-ми март“ – Хасково. Малчуганите пресъздадоха обичаите, които правят Бъдни вечер един от най-важните семейни празници.

Така както традицията повелява, стопанинът на къщата запали бъдника в огнището. Малко след това стопанката трапезата, а ястията бяха прикадени.

Освен традиционните наричания за здраве и берекет, стопанинът на къщата посрещна коледарите. Малчуганите показаха на своите родители и гости, че знаят, че коледният ден показва какво ще бъде времето през годината. Така ако поверията са верни щом Коледа е във вторник, както е тази година, зимата ще е снеговита, а пролетта — дъждовна, есента ще е суха, пшеницата и плодовете няма да са много добри, ще има мед и масло в изобилие.

Коледният спектакъл на децата от ОДЗ №18 „8-ми март“ е част от проект, по който детската градина си партнира с ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Спектакълът Спектакълът
Спектакълът Спектакълът`

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button