Спорт

Спортният Топ 10 в общината без Григор и сестри Стоеви

естри СтоевиИзвестни са вече имената на 10-те най-добри спортисти на Хасково в категориите „мъже и жени“ и „юноши и девойки“, които ще бъдат наградени от ръководството на общината на тържествена церемония в четвъртък. Тогава ще бъдат обявени официално носителите на титлата „Спортист на годината“ 2012 в двете възрастови групи, както и отбор и треньор № 1 на областния град.

В десятката на номинираните в традиционната анкета сред спортните журналисти и деятели отново са намерили място главно представители на силовите и бойни спортове в Хасково. Въпреки успехите си на световно ниво през отиващата си година, сестрите- бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви, които са ученички в местното Спортно училище, изненадващо останаха извън общинската класация.

През ноември бившите възпитанички на Станимир Бойчинов, поставени под №1 в схемата, се класираха за четвъртфиналите на двойки на световното юношеско първенство в Япония, където Стефани отпадна в четвъртия кръг на сингъл. Европейската шампионка за девойки спечели злато от силния международен турнир в холандския град Харлем през март и само малшансът й попречи да дублира успеха си при дуетите, където игра финал заедно с по-голямата си сестра Габриела.

Надеждите на българския  бадминтон за олимпиадата в Рио през 2014-та година могат да се похвалят и с бронзови медали на двойки от международния турнир в Льовен, Белгия през септември, където се състезаваха при жените.

Haskovo.info припомня, че миналия декември европейската шампионка за девойки Стефани Стоева бе избрана за „Спортист на годината“ при подрастващите.  Тогава обаче кандидатурата й бе издигната от местния клуб по бадминтон, когото седмица преди церемонията сестрите напуснаха скандално.

Най-известният хасковски спортист по света – Григор Димитров за поредна година е извън Топ 10 в родния си град, макар да продължава да разнася славата му. Най-предно класиралият се в световната ранглиста наш тенисист обаче няма да остане без награди и признание – той бе номиниран в десятката на най-добрите спортисти на България за 2012 година, варненският клуб  „Черно море елит“ отново го посочи за №1 при състезателите си, а eфектно изпълнение на  21-годишният ни талант  на турнира в Базел бе обявен от АТР за „най-красивия удар на 2012-та „.

Списък на десетте най-добри спортисти по азбучен ред:

Мъже/Жени
 
Георги Попов – ловна стрелба СК „Диана 1“
Гюлсен Кадир – бокс БК „Хасково“
Диа Евтимова – тенис  ТК „Хасково“
Здравко Сарафимов –  силов трибой СК „Бяла мечка“
Мая Иванова – вдигане на тежести СК „Бяла мечка“
Пейо Бойчинов – бадминтон „БК Хасково“
Радослав Марков – джудо СК „Хасково“
Ростислав Петков – силов трибой СК „Бяла мечка“
Тодор Михов – борба кл. стил СК „Ангел войвода“
Християн Христозов –  джудо СК“ Хасково“
 
Юноши/Девойки
 
Васил Ривов – карате  „Аида Нет Вадо-рю“
Георги Ванчев – борба св. стил СК „Ангел войвода“  
Даниел Николов – бадминтон „БК Хасково“
Дарина Пашова – сп. аеробика СК „Мега спорт“
Енгин Исмаил – борба св. стил СК „Ангел войвода“  
Моника Христова – карате СК „Торнадо“
Силвия Вангелова – карате  „Аида Нет Вадо-рю“
Станимир Делчев – бокс БК „Хасково“
Тихомир Баротев – сп. аеробика КА „Виолена“
Тихомир Баротев/Димана Николова – сп. аеробика КА „Виолена“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.12.2012 16:11 16:11

нищо чудно. номинирaщите спортни деятели не обичaт успелите

Анонимен
Анонимен
19.12.2012 7:35 7:35

Глупости, просто няма анкета, която да обхване наистина успелите ни спортисти, тъй като те вече не се състезават за хасковски клубове. Това е истината. Как така Черно море направили Григор №1, а ние няма да го споменем, да му отдадем заслуженото с една дипломка, с едно плакетче или едно благодаря, че прослави името на хасково по смета

ламбо
ламбо
19.12.2012 11:41 11:41

Като как няма само силоваци и разни други „зобещи се“да са на дневен ред,като са „рожби-твореня“ на общинския съветник Архондев-а знаем участието МУ на него и на сина му, за преизбирането на Г.И.- е кво от тва че Гришо е в топ 50 на света в един от най-престижните спортове .
СК“Бяла мечка“-че тая мечка не заспа ли вечен зимен сън/Разбирай фалит/

Back to top button