Любопитно

Кмет пече шашлъци на площада, баби с традиционни гозби

Кулинарен конкурсДесетки готвачи от Димитровград и околните села наредиха празнична трапеза на площада в града на младостта. Над 35-те участници в кулинарния конкурс „Коледна трапеза“ представиха традиционни за района и модерни ястия.

Сред първите, подредили гозбите си на масите, бяха представителите на село Здравец. Освен традиционната пита „Слънце“ и прясното домашно сирене, те показаха и ястието, кръстено пиле „Галентин“. За приготвянето му е нужно едно пиле, кайма, яйца, моркови и картофи. На пръв поглед прилича на руло, но всъщност е смес от продуктите, напълнена в кожата на пилето. За да бъде приготвено обаче е нужно доста време, защото за да придобие правилна форма, е нужно цяло денонощие.

Кулинарен конкурсЗа бързащите домакини представителите на квартал „Славянски“ бяха подготвили ястие, чието приготвяне отнема не повече от половин час. Това бяха пълнени с боб чушки и сърми. Става и с готов фасул от консерва, за да се спести време, казаха майсторките, но напомниха, че от домашно приготвеното по-вкусно няма.

Най-голямата атракция на кулинарния конкурс безспорно беше кметът на село Добрич Марин Маринов, който от години има славата на майстор готвач. Маринов беше донесъл барбекю и приготви на място специални шашлъци. Рецептата е лично моя и съм я постигнал с много опити, защото пазителят й отказа за ми я каже, заяви кметът и сам не пожела да каже коя е най-важната част от приготвянето на шашлъците. Пошегува се обаче, че стават хубави само ако месото е качествено.

По-късно авторитетно жури опита гозбите и определи победителите в конкурса.

 Кулинарен конкурс  Кулинарен конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button