Регион

Коледари гостуваха при кмета на Любимец

ImageДеца от подготвителната група „Бонбончета” при ЦДГ „Рай” 2 бяха на гости на кмета на Любимец Анастас Анастасов и представиха обичая коледуване. Облечени в народни носии и пеейки коледарски песни те влязоха в кабинета на градоначалника.

Децата наричаха за здраве и берекет и пожелаха на кмета и Общинската администрация успехи във всяко начинание. Анастасов пък от своя страна им пожела да продължават българските традиции.

„Надявам се догодина, вече като ученици, отново да бъдете мои гости” каза на коледарите кметът на Любимец. По стар български обичай той дари всяко дете с торбичка с лакомства, а на учителките поднесе плик с пари, с които да бъдат закупени на децата необходими пособия за работа в групата.

Утре в общината ще гостуват коледари и от другата градина в Любимец, които също са подготвили богата програма от коледни песни и стихотворения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button