Хасково

БЧК връчи помощи на деца, пострадали при пътни злополуки

Връчването на дарениятаОбластният съвет на БЧК в Хасково връчи парични дарения от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия. Тази година в област Хасково са подпомогнати двама малчугани. Това са Димитър Иванов – 4 годишен – с 400 лв., и Гюрген Данаилов – на година и 2 месеца- с 200 лв.

Децата вече са физически възстановени. Майките Веселина Иванова и Надежда Данаилова благодариха за проявеното внимание и грижа от Червения кръст.

В навечерието на празниците Националният дарителски фонд подкрепя общо в страната семействата на 55 деца, жертви на „войната“ по пътищата.

Фондът е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха министерствата на транспорта и здравеопазването и други институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button