Регион

Още не е ясно кога ще се реши проблемът с водата в Меричлери

МеричлериВече две години жителите на град Меричлери и съседното село Великан не могат да ползват водата в чешмите си за пиене и готвене. Забраната беше наложена, след като от регионалната здравна инспекция установиха повишено съдържание на арсен. Въпреки обещанията, че проблемът ще бъде решен, все още хората не могат да пият вода от чешмите си.

За да се реши проблемът, е изготвен проект за нов водопровод от Димитровград до Меричлери. Засега обаче пари има само за половината – от квартал „Марийно“ до Черноконево.

С изграждането на първия етап ние решаваме и част от проблемите на двата квартала, но по-големият проблем е водоподаването в град Меричлери, коментира пред Haskovo.info кметът на Димитровград Иво Димов. За завършването на водопровода са нужни 2,5 милиона лева.

Хората в Меричлери обаче са измислили друг вариант. Те искат да бъде изградена пречиствателна станция и вече са изчислили, че това ще излезе по-евтино. Предложението тепърва ще бъде анализирано, както и ще се търсят средства за втората половина на новия водопровод. А дотогава, поне още година, в Меричлери вода, годна за пиене няма да има.

Видео Вижте още във видео репортажа

 Меричлери  Меричлери

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Баба Илийца
Баба Илийца
27.12.2012 20:05 20:05

Напротив,ясно е.Когато докарат с белезници олигархът Прокопиев и го накарат да си плати за безобразията,които сътвори в страната и се спаси от „народната любов“ в Сингапур.

Back to top button