Хасково

За Нова година прибират на топло 20 бездомници в Хасковско

БездомникВсички бездомни хора ще бъдат настанени на топло през зимата. По официални данни скитниците в областта са 4-ма, но реално те са повече 20. Кампанията ще се извършва съвместно с общините, които имат ангажимент да им осигурят дом, уточни главният експерт към Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

В Хасково бездомниците ще бъдат настанявани в Дома за стари хора на Кенана, който въпреки че е с пълен капацитет има резервни места за подобни случаи. Другият вариант е Психодиспансерът.

В Свиленград такава възможност има в домовете за възрастни хора с психични разстройства в селата Пъстрогор и Радовец. И двата са запълнени, а чакащите за настаняване са общо 300.  

БездомникПрактиката обаче показва, че въпреки студа, голяма част от бездомниците отказват настаняване. Такъв е случаят с 54-годишният Кирчо Кирков от Хасково, който е в инвалидна количка и обикновено може да бъде видян в района на Автогарата с огромен багаж. Той по всякакъв начин отказва предлаганата му от социалните служители помощ, разказа Манахилов.

Всяка година мъжът се настанява в Многопрофилната болница в Хасково, заради измръзване. На няколко пъти дори имаше опасност да му ампутират краката. Бездомникът имал и леля в Хасково, но и там не искал да живее.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вава
вава
27.12.2012 15:21 15:21

Бездомникът с инвалидната количка е Йордан, а не Кирчо.

Анонимен
Анонимен
27.12.2012 15:34 15:34

Има няколко бездомника с инвалидни колички. Този на снимката си е баш Киро

viktor
viktor
27.12.2012 23:13 23:13

На снимката е Киро, но той не е в инвалидна количка. Случаите са омешани

Back to top button