Хасково

6 600 ще бъдат подпомогнати за отопление през зимата

Дърва за огрев, архив6 600 социално слаби от Хасковска област ще бъдат подпомогнати през този отоплителен сезон, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. За целта ще бъдат отпуснати над 1,3 милиона лева.

Общият брой на постъпилите молби е 9 255. Любопитна подробност е, че нито един от одобрените за подпомагане не желае твърдо гориво в натура, а всички са предпочели да получат пари.

Помощ е отказана на 2 655 лица. В болшинството от случаите отказът е заради по-висок доход от определения минимум. Молбите на 251 души са отхвърлени, тъй като не са се регистрирали в Бюрата по труда през последните 6 месеца. Други 108 пък са прехвърлили имот срещу заплащане, а 94 лица имат повече от едно жилище.

72 от отхвърлените заповеди са били обжалвани, като 24 от тях са върнати за преразглеждане. 3 са били изцяло отменени от Административния съд в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button