Спорт

Григор Димитров: Горд съм, че играя за България!

Григор ДимитровГригор Димитров започна сезона с победа в турнира в Бризбейн, съобщават от Българската федерация по тенис. Първата ракета на България даде и кратко интервю на официалния сайт на АТР от Австралия.

Страхотно е, че съм първият българин, достигнал Топ 50 на АТР. Тенисът е спорт, който се развива добре в моята страна. Горд съм, че играя за България!“, коментира 21-годишният национал.

„Изминалият сезон бе добър за мен. Имах няколко контузии, но като цяло записах и добри резултати. Играх на 3 последователни полуфинала в АТР. Основната ми цел за новия сезон ще бъда да се представям още по-силно и да достигам по-далеч в турнирите“, заяви още Димитров.

Българинът бе попитан и за феноменалния удар в двубоя с Виктор Троицки, който в последствие бе определен за №1 на сезона. „След двубоя с Виктор се видяхме в съблекалнята и той ме попита „Какво по дяволите беше това?!“. Не знам как се случи. Не във всеки двубой ти се отдава възможност да опиташ удар като този. Имах късмет в ситуацията“, завърши Гришо.

В първи кръг в Бризбейн Димитров се наложи с 6:3, 7:6 (8) над намиращия се под №61 в ранглистата американец Брайън Бейкър. Така хасковлията си осигури 20 точки за световната ранглиста, където е под №48, и 7750 долара от наградния фонд.
На осминафинала в четвъртък Димитров излиза срещу втория поставен и 13-и в класацията Милош Раонич.

Българинът заедно с Кеи Нишикори от Япония, записа победа и на двойки. Те победиха Михаил Елгин (Русия) и Денис Истомин (Узбекистан) със 7:6(5), 4:6, 10-7. На четвъртфиналите утре Григор и Нишикори излизат срещу австралийците Джон Пиърс и Джон-Патрик Смит.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
02.01.2013 12:18 12:18

Bravo,mom4e!Davai vse taka!Yspe6na 2013 godina!

Back to top button