Хасково

Назначиха секционните комисии за референдума, 74 председатели са от ГЕРБ

ImageРайонната избирателна комисия назначи секционните избирателни комисии за провеждане на националния референдум на 27 януари на територията на избирателен район Хасково.

С решението е утвърден съставът на комисиите и предложеният списък от политически партии и коалиции за състав на резервните членове. Решението е взето след постигнато съгласие между участниците в консултациите и по предложение на кметовете на съответните общини.

Секционните избирателни комисии в Хасковска област са 466. В община Хасково броя им е 151. Според утвърдения списък за общината ГЕРБ има 74 председатели, ДПС – 22, Синята Коалиция – 7, Коалиция за България – 30, Атака – 15 и НДСВ – 3.

На предстоящия референдум българските граждани ще трябва да отговарят на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“. Според предварителните избирателни списъци броят на избирателите в Хасковска област е 247 191. 95 602  ще  имат правото да упражнят своя глас в Община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button