Хасково

Хасковски бизнесмен подаде данъчна декларация в първия работен ден

НАП, илюстрацияПървата годишна данъчна декларация вече е приета в офиса на НАП в Хасково, съобщават от Приходната агенция. Тя е подадена на място и е от дружество, което декларира корпоративен данък.

Крайният срок за отчитане на годишните приходи за физическите лица е 30 април, а за юридическите лица, задължени по закона за корпоративното подоходно облагане – 31 март. Тъй като година датата се пада в неделя, декларации ще се приемат и на 1 април.

Всеки, който подаде формуляра си до 11 февруари, ще може да ползва 5% отстъпка от дължимия налог. Същата отстъпка се полага и ако декларацията за доходи се подаде до 30 април по интернет с електронен подпис.

Юридическите лица, които подадат документите си с електронен подпис и внесат в законовия срок дължимия данък, имат право на 1% отстъпка, но не повече от 1 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button