Спорт

Григор разгроми № 13 в света в Австралия

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров постигна днес една от най-престижните победи в кариерата си – над 13-тия в света и продължава напред в битката за полуфиналите на турнира в Бризбейн. Състезанието на АТР в „страната на кенгурата“ разпределя близо половин милион долара награден фонд и е генерална репетиция за първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия.

В мач от втория кръг в Бризбейн 21-годишният хасковлия, който започна сезона като № 48 в света, се наложи с 6:3, 6:4 над най-предно класирания млад тенисист в ранглистата. Григор отстрани близо двуметровия канадец само за час игра след като успя да пробие бомбения му сервис и в двата сета и обърка предварителните сметки на букмейкърите, който сочеха Раонич за победител в двубоя.

Статистиката от мача сочи, че Григор е спечелил цели 100% от разиграванията при вкаран свой първи сервис /26 от 26/, нанизал е 10 аса срещу 4 за канадеца, като е загубил само 11 точки в своите подавания.

Престижната победа в Бризбейн донесе на първата ни ракета 45 точки за ранглистата и чек за над 12 000 долара.

На четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу 31-годишния ветеран Юрген Мелцер от Австрия, когото победи преди два месеца на мастърса в Париж. Мачът между двамата ще се играе утре. В момента Мелцер е 29-ти в света.

Междувременно хасковлията и японеца Кеи Нишикори се класираха за полуфиналите на двойки на турнира в Бризбейн, след като се наложиха макар и трудно със 7:6/6/, 7:5 над австралийците Джон Пиърс и Джон-Патрик Смит.

За да се класира за финала, българо-японският тандем трябва да даде максимума от себе си срещу Томи Робредо и специалистът на двойки Марсело Мело, които отстраниха днес вторите в схемата и са сред фаворитите за титлата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button