Хасково

33-ма се разболяха по празниците, грипната обстановка спокойна

преглед, архивГрипната обстановка в Хасково към момента е спокойна, показват данните на Регионалната здравна инспекция. Въпреки че се очакваха повече болни по време на празниците, заболеваемостта се движи в нормалните за сезона стойности.

През последната седмица на миналата година са регистрирани 33 случая на остри респираторни заболявания в област Хасково, съобщи за Haskovo.info директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Заболеваемостта е 43 на 10 000 души, което все още е далеч от епидемиологичните стойности.

Само за вчерашния ден регистрираните болни от ОРЗ са 10. Пикът на заболели се очаква както обикновено в края на януари и началото на февруари.

Регионалната здравна инспекция е изпратила 13 проби, взети от пациенти за изследване в Национална референтна лаборатория по грип и ОРЗ в София. До момента не са изолирани грипни вируси тип А и В, съобщи още д-р Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.01.2013 8:41 8:41

а тези които не са стигнали до лекар, със сигурност са доста повече, поне аз мога да кажа за още 7 случая 4 в къщи и 3 на работата които са болни но никой не е потърсил лекарска помощ, просто защото и да отидеш на лекар все тая, освен че ще ти изпишат скъпи лекарства, друготно си остава едно и също

Back to top button