Хасково

Благоустрояват центъра, периферията и „Болярово“ ако спечелят проект

ОбсъжданеС проект за реконструкция и благоустрояване на центъра на Хасково и част от кварталите ще кандидатства община Хасково. Предложението първо ще трябва да бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет в петък. Тази вечер се състоя обществено обсъждане, на което присъстваха десетки граждани и специалисти от града.

„Хасково е един от 36-те града, които имат възможност да кандидатстват по тази програма. Ние вече веднъж изпълнихме подобен мащабен проект за 10 милиона лева“, припомни заместник – кметът Нели Станева. Сега отново общината ще кандидатства, като стойността на проекта ще е около 7 милиона лева.

В проекта са включени няколко зони. Първата е централна градска част, която обхваща пл. „Свобода“, пл. „Общински“, ул. „Велико Търново“ и ул. „Сан Стеафано“. Предвидено е да бъдат благоустроени междуброковите пространства на улиците „Тутракан“, „Булаир“, „Одрин“ и южно от ул. „Иван Асен“, както и между улиците „Извор“, „Цариброд“ и „Градинска“. Предвижда се модернизация на дере „Куба юг“, южно от ул. „Дунав“ до комплекс „Юнак“.

В проекта е предвидено изграждане на детски площадки в кв. „Болярово“, между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара“, източно от ул. „Георги Кирков“ и северно от ул. „Асенова Крепост“, в кв. „Червена стена“ бл. 11 и бл. 13, в пространството между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“, южно от гаражите на ул. „Родопи“, пространството срещу входа на Кенана, западно от ул. „Дервен“, ул. „Атон“, ул. „Пещера„.

Целта на проекта е да се подобри жизнената среда с направа на нови настилки, осигуряване на достъпна архитектурна среда, монтиране на ново енергоспестяващо осветление, изграждане на поливни системи, ново озеленяване и парково и други елементи на градското обзавеждане, площадки за игра, каза Станева.

 Обсъждане  Обсъждане

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
стайкова
стайкова
03.01.2013 20:55 20:55

Аз предлагам квартал Изгрев и Гара Движение да бъдат заличени от картата на града , там от години нищо не се прави, радвахме се че след 30 години се закърпиха няколко дупки тук там, парк няма няма и да има, а кмета преди изборите заяви че не знаел че има такъв квартал. Събрахме подписка да се направи проект за детска площадка защото децата няма къде да играят , но това не го уважиха, за това пък има квартали с по 3 -4 площадки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaa
aaa
03.01.2013 22:18 22:18

Ami kato glasuvahte za tozi bokluk kmeta, sega da vi e 4estit.Naiven i prost narod sa kaunite i tova si e….Svilengrad spe4eli proekt za 40 miliona, smqtaite kakvo 6te se napravi i kakvo e napraveno.A tuk se radvame 4e 6teli da opravqt centara.poznaite koi 6te se oblaji.Anu6ka de*eloto prase i kmetq…

Анонимен
Анонимен
04.01.2013 9:09 9:09

Квартал Изгрев да ремонтират тези от ДПС те излъгаха там техния си електорат…..

ЦЯЛ ЖИВОТ ПЛАЩАЩ ДАНЪЦИ
ЦЯЛ ЖИВОТ ПЛАЩАЩ ДАНЪЦИ
04.01.2013 9:19 9:19

ЛАПА,ЛАПА,ЛАПА НИЩО НЕ Е ОПРАВЕНО И НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ,САМО ЩЕ ПОТЪНАТ ПАРИЧКИТЕ В ГУШКИТЕ НА ТИЯ ПОСТАЦИ.В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ИМА ЗМИЯРНИЦИ ИЛИ ПО ДОБРЕ ДА ГИ КРЪСТИМ ВИВАРИУМИ И НА ЛЯТОТО ПО ЕДНА КРАСАВИЦА,ПЪСТРИЧКА,ПЪСТРИЧКА ЗА ПОДАРЪК НА КМЕТА И НА ЗАМЕСТНИЧКАТА В КАБИНЕТИТЕ ИМ.СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО В КОЙТО БЛОК ЖИВЕЯТ ХОРА ПОНЕ КОЛКОТО ЕДНО СЕЛО,БЛОК С 9 ВХОДА.ПО 8 ЕТАЖА ПО 24 АПАРТАМЕНТА ПО 3-МА СРЕДНО В АПАРТАМЕНТ НАПРАВЕТЕ СМЕТКА А АКО СЛОЖИМ ПЪСТРОЦВЕТНИТЕ ОБИТАТЕЛКИ КОИТО СЕ РАЗКАРВАТ МЕЖДУ ВХОДОВЕТЕ СТАВАМЕ …

latyu
latyu
04.01.2013 11:11 11:11

Преди 2години ни отвдниха блоковете на бул В.Левски 30 и32 като сложиха високи бордюри та живущите да паркират на булеварда а не между блока и тртоара сега дано някога да дойде и ред да отводнят и булеварда и ул. Акация че отводнителни шахти има на километър и при дъжд си имаме и булевард – река,която като пресичаш със сигорност обувките ще ти се напълнят с вода.Да не говорим че в кв. Възраждане 1и 2няма от 20 години няма нито една детска площадка и поне едно минипаркче.

Back to top button