Спорт

Григор срещу Багдатис в мач за финала в Бризбейн

Григор ДимитровАвстрийският ветеран Юрген Мелцер не успя да спре победния ход на хасковлията Григор Димитров на турнира в австралийския град Бризбейн, който е с близо половин милион долара награден фонд. Най-добрият ни тенисист разгроми бившия № 8 в света с 6:3, 6:2 и за четвърти път в кариерата си се класира за полуфиналите на състезание под егидата на АТР.

По време на двубоя Григор записа впечатляващите 17 аса срещу едва 5 на 31-годишния му съперник и допусна само една двойна грешка срещу две на Мелцер. Първата ни ракета при мъжете спаси и реализира 100% от точките за пробив – сочи статистиката от мача.

Победата на четвъртфиналите в Бризбейн донесе на хасковлията 90 точки за световната ранглиста, в която сега е 48-ми, и чек за 22 500 долара.

В спор за място на финала Григор ще играе срещу 27-годишния кипърец Маркос Багдатис, който също направи отличен старт на сезона, а днес отстрани с лекота третия в схемата на турнира Жил Симон.

Досега Димитров има една победа и една загуба от Багдатис. Във втория кръг на последното издание на Уимбълдън българинът се отказа от мача поради физическо изтощение при 7:5, 4:1 за кипъреца.

Ако утре 21-годишният хасковлия отстрани именития си съперник, той ще стане първия български тенисист в историята, класирал се за финал на турнира на АТР. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button