Хасково

„Диабет 2012“ вече легитимни, членовете им над 100

СъбраниетоНовото сдружение на диабетоболните „Диабет 2012“ вече е легитимно. Организацията получи съдебната си регистрация, съобщи днес председателят Милка Кънчева.

Не се поддавайте на манипулации„, апелира тя към събралите диабетоболни в местна кафене и призова хората да членуват само в една от двете алтернативни организации в Хасково.

Първата крачка пред „Дибает 2012“ е да си осигурят офис. Оттам нататък планът на действие пред ръководството е ясен. „Ще извършваме безплатно изследване за кръвна захар, ще издирим болните деца, които са 37 и възрастните, покосени от болестта, които са 8362-ма. Ежегодно ще се отчитаме пред Общински съвет – Хасково ако ни отпуснат субсидия“, каза Кънчева.

Освен това 4 пъти в месеца лекари – специалисти ще консултират членовете на сдружението. Постигнати са договорки с ортопед, кардиолог, невролог и ендокринолог. Магазин на Зеленчуковия пазар пък ще предлага на преференциалнин цени храни за болните от диабет. „Ще организираме и екскурзии“, допълни председателят на съюза.

До този момент приетите членове в сдружението са 92. Заедно с 11-те учредители броят им става 103. „Ще бъдат приемани само хора, които са болни от диабет“, уточни Кънчева.

Събранието Събранието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданка
гражданка
07.01.2013 9:16 9:16

Това е добре госпожо Кънчева, но кеде е кафенето,пишете къде ще е офиса,как да ви намерим1

Back to top button