Спорт

Григор срещу Мъри на първия си АТР финал

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров стана първият български тенисист в историята, който ще играе на финала на турнир под егидата на АТР.  21-годишният ни талант достигна до най-големия успех в кариерата си след като днес отстрани на полуфиналите в Бризбейн кипъреца Маркос Багдатис с 6:3, 5:7, 7:6(5).

Победата на Григор му донесе 150 точки за световната ранглиста, които ще го приближат максимално до Топ 40.

Утре в 5 часа  българско време най-добрият тенисист в историята ни ще се изправи срещу една от суперзвездите в този спорт и трети в света Анди Мъри, който миналата година триумфира с титлата в австралийския град.

Шотландецът се класира за финала без много пот след като съперникът му на полуфиналите Кеи Нишикори, който е партньор на Григор на двойки, се контузи в коляното и се отказа при 4:6, 0:2 за Мъри.

Заради травмата на японеца хасковлията няма да може да продължи в турнира на двойки, където днес трябваше да играе полуфинал.

Следващата седмица Димитров ще участва в надпреварата в Сидни с награден фонд  над 436 000 долара. Негов съперник в първия кръг ще бъде 25-годишният италианец Фабио Фонини, № 45 в света.

Видео Как се готвят хасковските тенисисти днес, вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай Ангелов
Николай Ангелов
05.01.2013 11:22 11:22

Браво Гришо…цяла България се гордее с теб!

haskovo
haskovo
05.01.2013 12:38 12:38

a i da ne zabravjat njakoi hora,4e si ot haskovo-ug ,,dalbokata provincija,,da ne si misljat,4e vsi4ko nai dobro vaobste v nasheto bg izliza ot stolicata ni -sofija?!!!da ti predstavjash predi vsi4ko balgarija,no i grada ni haskovo,kakto i mnogo drugi v razli4ni oblasti sa go pravili ot nashijat grad!!!bravo,prodalgavai da ma4kash v sashtijat duh,ti go mogesh!!!!!

Back to top button