Спорт

Григор Димитров изпусна титлата в Бризбейн

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров даде всичко от себе си, но загуби  мача за титлата в Бризбейн срещу олимпийския шампион и №3 в света Анди Мъри.

21-годишният ни талант показа страхотен тенис и дори поведе на шотландеца с 5:2 в първия сет, но в крайна сметка отстъпи достойно с 6:7, 4:6. Самото класиране на Григор за финала на турнир на АТР е огромен успех за родния спорт, тъй като нито един наш тенисист не бе успявал преди него.   

Първата ни ракета си тръгва от Бризбейн с чек за 41 500 долара и  150 точки за световната ранглиста. По предварителни изчисления те ще придвижат  Димитров до рекордното за него 41-во място при мъжете.

На турнира в австралийския град талантът от Хасково  за пореден път накара специалистите да говорят за него като за една от бъдещите големи звезди на световния тенис. За това допринесоха престижните победи на Григор над играчи като Юрген Мелцер, Милош Раонич и Маркос Багдатис.

През следващата седмица най-добрият ни тенисист е заявил участие на турнира в Сидни, който е последна проверка преди Откритото първенство на Австралия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button