Хасково

Недоволството от бавната работа на ТЕЛК продължава

ТЕЛК - Пловдив33 жалби на недоволни граждани заради тромавата работа на ТЕЛК са постъпили през миналата година в Регионалната здравна инспекция в Хасково.

„Жалбите, касаещи дейността на  ТЕЛК са относно срока на освидетелстване от обща ТЕЛК и най-вече от СТЕЛК по очни болести – Пловдив. „, коментира директорът на Дирекция „Медицински дейности“ д-р Таня Николова.

Както Haskovo.info вече писа хиляди хора чакат с години, за да бъдат освидетелствани, а някои не доживяват деня, в който ще бъдат повикани от комисията за освидетелстване. Проблемът е, че комисията в Пловдив обслужва 6 области, а работещите в нея са само трима. С предимство за освидетелстване се викат младите хора и тези, които се изпращат от Националния осигурителен институт. Така пенсионерите например чакат с години.

Само 4 жалби са постъпили миналата година в Регионалната здравна инспекция, свързани с недоволство от медицинското обслужване в болничните заведения в региона. От РЗИ – Хасково припомнят, че пациентите могат да сигнализират за нередности като подадат писмено жалба на място в инспекцията или чрез писмо. Приемат се и сигнали по електронната поща, като жалбоподателят трябва да посочи име и адрес за връзка.

През миналата година в РЗИ – Хасково не са постъпвали оплаквания за недостиг на общопрактикуващи лекари в малките населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button