Хасково

Задържаният за убийството в Димитровград не помни нищо, остава в ареста

Тодор РайчевНай-тежката мярка „задържане под стража“ определи Хасковският окръжен съд за 49-годишният Тодор Райчев. Мъжът е обвинен в това, че вечерта на 2 срещу 3 януари умишлено е убил приятеля си Тодор Тодоров.

На днешното съдебно заседания защитниците на Райчев поискаха по-леката мярка „домашен арест“. Те мотивираха искането си с факта, че 49-годишният димитровградачнин е с чисто съдебно минало и страда от диабет. Самият Тодор Райчев допълни, че е опериран от хемороиди. Провежда домашно лечение и ходи на контролни прегледи всеки месец.

Единият от адвокатите на обвиняемия – Димо Стоянов заяви, че от всички събрани по делото доказателства досега става ясно, че загиналият Тодор Тодоров и обвиняемият са приятели, които често са се събирали по приятелска линия и досега между тях не е имало спорове. „Затова възниква въпросът какво се е случило въпросната нощ, което е довело до това развитие на нещата. От снимковия материал става ясно, че е имало борба. Защо – не става ясно„, каза Стоянов. Не се знае и какъв е мотивът на Тодор Райчев да посегне на приятеля си, допълни още адвокатът. „Няма данни и защо Райчев е изпаднал в такова безпаметно състояние, че да не си спомня нищо от въпросната нощ„, допълни още Стоянов.

Haskovo.info припомня, че жестокото убийство стана в нощта на 2 срещу 3 януари. На 2-ри Тодор Райчев и негов съсед се срещнали пред магазина и около 15:00 часа отишли на гости на Тодор Тодоров. По-късно към компанията се присъединил друг техен приятел. По-късно същия ден двама от компанията си тръгнали. В дома на Тодор Тодоров останал само обвиняемия.

Според обвинението сутринта, когато Райчев се събудил, осъзнал, че не е в собствения си дом. Видял Тодор Тодоров да лежи на земята – безпомощен и окървавен. Веднага след това казал на съседа си, на съпругата си и позвънил на 112.

Обвиняемият твърди, че не помни какво е станало въпросната нощ. Първите му спомени били от сутринта, когато отишъл до банята и в огледалото видял, че има рани по лицето и кръв по ръцете. Според медицинската експертиза Тодор Тодоров е бил прободен с нож във врата.

Под тялото на жертвата е открит нож и острие за нож, а под хладилника в стаята е открита дръжка на нож, като по всички има следи от кръв. Следи от кръв са открити и по дрехите на заподозряния, произхода на които се изясняват, както и нараняванията по главата му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button